Jaa mikä Pekonisieni?

Pleurotus djamor, pinkki osterivinokas tai meillä tuttavallisesti pekonisieni. Tämä osterivinokkaiden heimoon kuuluva sieni, on meillä siunattu uudella nimellä lihasan koostumuksen sekä pinkin värinsä ansiosta.

Osterivinokkaat omaavat jo luonnostaan erittäin lihankaltaisen tekstuurin. Tästä syystä Aasiassa ja myös mm. Tšekissä ja Slovakiassa osterivinokas on laajasti suosittu lihakorvike ruuissa. Sieniboxin pekonisienen kasvatusalustaan olemme lisänneet myös maissia, joka on erinomainen aminohappojen lähde. Olemme huomanneet, lisäämällä maissia saamme tästä jo valmiiksi lihankaltaisesta sienestä entistä lihaisamman.

Haluamme osaltamme kehittää kestäviä ruoka-aineksien käyttöä ja kokeilua. Pekonisienet, kuten osterivinokkaat yleensäkin, ovat välähdys tulevaisuutta ja aivan liian heikosti ymmärretty ravinnonlähde. Kaikkien kannattaa lähteä kokeilemaan ennakkoluulottomasti näitä luonnon ravintopommeja.

Suosittelemme aloittaman pekonisieni harrastuksen helpolla ”joka kokin” ohjeella. Pese ja paloittele sienet mielekkään kokoisiksi. Lämmitä paistinpannu, kaada tilkka öljyä tai rasvaa. Heitä sienet kuumalle pannulle ja pyöräyttele, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä pintaa. Nauti!


Mukavia sienestys hetkiä!
Terkuin Sieniboxin klaani ja possut <3