Kuka on Sienimuija?

Moro! Mä olen Katja, tunnetaan myös sienimuijana ja muutamalla muulla painokelvottomalla lempinimellä. Olen touhunnut Sieniboxia nyt noin kaksi ja puoli vuotta. Olen siis se tyyppi, joka postittaa teille tilaamanne boxit, vastailee kiperiin kysymyksiinne ja lisäksi päivittää esimerkiksi Facebookia ja Instagramia.

Sieniboxin liiketoiminta on hiljalleen siirtymässä osuuskunnasta omalle toiminimelleni, jonka perustin toukokuussa 2020. Aiemmin olen siis pyörittänyt Sieniboxia projektina, Proakatemian opiskelijoiden muodostamassa osuuskunnassa. Nyt kuitenkin kävi niin hassusti, että valmistuin, ja päätöksiä piti projektin suhteen tehdä. Päätin siis jatkaa sienien ilosanoman levittämistä oman yrityksen kautta.

Kotoisin olen Turengista, Etelä-Suomen sykkivästä metropolista, ja olen muuttanut Tampereelle hieman alle kolme vuotta sitten. Taustani on ravintola-alalta, jossa olen tehnyt monipuolisesti erilaisia töitä erilaisissa ravintoloissa yli 10 vuotta. Tampereelle muutin päästyäni TAMKiin opiskelemaan palveluliiketoimintaa, josta ensimmäisen vuoden jälkeen siirryin sisäisen haun kautta TAMKin Proakatemialle. Ravintolatöitä teen edelleen sivutoimisesti laskutuksella, sen verran hullu olen, etten osaa niitä kokonaan lopettaakaan.

Sieniboxista olin kuullut ensimmäisen kerran jo pääkampuksella opiskellessani, sillä muistan nähneeni niitä joulun alla aulassa ständillä myynnissä. Jo silloin ajattelin, että onpas tuossa huikea idea ja tuote. Siirryn Proakatemialle, onnekseni Eventa Creative-nimiseen tiimiin ja osuuskuntaan, josta projekti oli alun perin lähtöisin. Projektia ennen minua pyörittänyt henkilö halusi myös siirtyä muiden projektien pariin, ja mahdollisuus alkaa pyörittää tätä huikeaa prokkista tuli eteeni hopeavadilla. Koin heti, että tämä on mun juttu!

Arvostan siis myös taustani puolesta hyvää ruokaa ja laadukkaita raaka-aineita, ja olen aina rakastanut sieniruokia. Olen myös innokas sienestäjä, tosin sekin harrastus on jossain määrin lähtenyt hieman käsistä. Ennen poimin keväällä korvasienet ja syksymmällä kantarellit, mutta nyt on kerättävien sienien listaan tullut useita uusia tuttavuuksia, ja metsässä kori kädessä pyörimisestä on tullut minulle parasta terapiaa. Olen maalta kotoisin, joten kaikki luonnossa liikkuminen on ollut minulle aina tärkeää.

Sieniboxin kimppuun pääsen täysipäiväisesti vasta nyt. Aiemmin olen pyörittänyt toimintaa lähinnä sivutoimisesti. Koko ajan on ollut joko töitä tai muita projekteja, jotka ovat vieneet liikaa aikaa tältä toiminnalta. Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta – sientenkasvatuksen ilosanoma on löytänyt yhä useamman uuden asiakkaan, mikä taas mahdollistaa toiminnan jatkuvan kehittämisen.

Tarkoitus on lisätä verkkokaupan valikoimaa useampiin eri sienilajeihin, ja muihin sienituotteisiin. Itse Sieniboxi-tuotteen kehittäminen ja parantaminen on yksi tärkeimmistä teemoista – haluan myydä teille vain parasta mahdollista laatua!

Myös itse kasvattamiseen on tulossa verkkosivuille parempia ja tarkempia ohjeita, jotka sisältävät mahdollisesti kuvia ja opastusvideoita. Näin ollen Sieniboxin käyttöönotto on jatkossa vieläkin helpompaa ja hauskempaa. Jokainen voi perustaa oman sienifarmin kotiinsa, niin helppoa se on.

Sienekästä kesää!

Sienimuija Katja