Osterivinokas-Focaccia

Sieniboxin sadosta valmistuu helposti ihanan pehmeä focaccia-leipä! Muutamalla twistillä perinteiseen focacciaan saat ihanan syksyisen ja maukkaan yhdistemän.

Taikina:

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1 rkl oliiviöljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja

Päälle:

n. 200 g osterivinokkaita (Sieniboxin yksi sato)
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
Tummia oliiveja
Kuivattua timjamia
Oliiviöljyä
Sormisuolaa (isokiteistä suolaa)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauhot käsin vaivaten. Alusta taikinaa noin 5 minuuttia. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi eli noin 30 minuuttia. Tällä välin voit valmistella leivän päälliset:

Pilko osterivinokkaat, valkosipuli ja chili. Kuumenna pannu, ja kaada siihen rypsiöljyä noin 2 rkl. Lisää ensin valkosipuli ja chilit, sitten osterivinokkaat. Paista kunnes osterivinokkaan väri vaihtuu hieman tummemmaksi. Huomaa, että sienet kypsyvät vielä uunissa lisää.

Peitä uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä, jotta leivän pohja myös maustuu. Taputtele taikina tasaiseksi jauhoitetuin käsin. Anna kohota vielä liinan alla 30 minuuttia.

Pistele sormilla koloja leivän pintaan. Lorauta pinnalle runsaasti oliiviöljyä. Paina oliivit taikinaan. Lisää osterivinokkaat taikinan päälle. Ripottele pinnalle kuivattua timjamia, oliiviöljyä ja sormisuolaa.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä eli noin 30 minuuttia.


Tarjoa esimerkiksi tapaspöydän lisukkeena!